Se cauta potentiali parteneri in vederea participarii la initiativa “Ageing Well in Rural Areas”

parteneri, cofinantare europeana

Subiectul este de mare actualitate, in conditiile in care atat in Wales, cat si de-a lungul Europei exista multe comunitati rurale in care va creste numarul persoanelor de varsta a treia, aducand cateva provocari pentru autoritatile locale si regionale.

Initiativa ar examina un numar de tematici/probleme precum asigurarea unui rol activ in societate pentru persoanele in varsta, importanta accesului la folosirea internetului de mare viteza si a tehnologiilor digitale in ariile rurale, aspectele sociale, spre exemplu locuinta, dar si cele legate de serviciile adecvate de sanatate si de ingrijire in aceste zone.

WLGA este in faza initiala de pregatire a acestei initiative si ar ar dori sa o dezvolte in 2012, cu atat mai mult cu cat acest an este, la nivel european, unul dedicat solidaritatii intre generatii si a imbatranirii active. In fazele ulterioare, daca initiativa are succes, se intrevede aplicarea pentru o cofinantare europeana.

Cei interesati sa participe sau sa solicite mai multe informatii pot contacta pe Iwan Williams ([email protected], +32 2506 4484, www.wlga.gov.uk/europe).

Sursa: Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.