195 de proiecte depuse in cadrul Programului Romania – Republica Serbia

program Romania - Republica Serbia

Astfel, in cadrul celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, au fost depuse un numar de 195 de proiecte.

Proiectele urmeaza sa fie examinate si evaluate de catre o Comisie Comuna de Evaluare (Joint Evaluation Committee), care, in procesul de evaluare, se va raporta la criteriile de selectie si la grila de evaluare descrise in Ghidul Aplicantului.

Numarul mare de proiecte depuse confirma interesul deosebit al potentialilor aplicanti din Romania si Serbia cu privire la Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia, dar si succesul evenimentelor de informare si promovare organizate de catre Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timisoara, alaturi de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (Autoritate de Management) si de Biroul pentru Integrare Europeana al Serbiei (Autoritate Nationala).

Cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte este finantat de Uniunea Europeana cu 15,3 milioane de euro, iar beneficiarii Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia pot fi: autoritati regionale si locale, ONG-uri, organizatii non-profit, universitati, institute de cercetare etc. cu sediul in aria eligibila a Programului (judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti din Romania si districtele Banatul de Nord, Banatul de Centru, Banatul de Sud, Branicevski si Borski din Republica Serbia).

Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia finanteaza proiecte comune care valorifica potentialul de dezvoltare a zonei de granita dintre Romania si Republica Serbia.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.