Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii intra intr-o noua etapa

Regiunea Dunarii, MDRT

Evenimentul a avut loc la Tulcea, ultimul oras important pe parcursul Dunarii, in prezenta ministrilor Anca Boagiu, László Borbély si Kelemen Hunor.

In cadrul Strategiei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului coordoneaza, din partea Romaniei, alaturi de Bulgaria, domeniul prioritar 3 «Promovarea Culturii, a Turismului si a Relatiilor Intercomunitare» al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.

In acest sens, MDRT si partenerii bulgari vor urmari imbunatatirea cooperarii intre toti actorii relevanti din aceasta regiune a Dunarii si realizarea proiectelor strategice prevazute in cadrul Planului de Actiune propus de Comisia Europeana.

In calitatea sa de coordonator, MDRT isi propune sa sprijine organizatiile de profil in elaborarea unor planuri, strategii si politici de turism si prin stabilirea unui sistem unitar si precis de colectare si analizare a datelor statistice menite sa sprijine identificarea celor mai potrivite solutii de promovare.

Totodata, MDRT propune realizarea unei baze de date care sa contina produsele turistice, evenimentele si serviciile turistice disponibile in aceasta regiune a Dunarii, instrument care sa fie pus la dispozitia industriei de turism, dar si a publicului larg, eventual prin dezvoltarea unui portal web dedicat turismului in regiunea Dunarii.

Cultura si protejarea patrimoniului vor constitui o importanta arie de cooperare datorita eterogenitatii din punct de vedere cultural si social al zonei, astfel incat aceste aventaje sa poata fi valorificate in scopul dezvoltarii durabile intr-o zona populata de aproximativ 115 milioane de persoane.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.