Campania de informare a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a fost apreciata la Bruxelles

APDRP

In cadrul acestui eveniment APDRP a fost invitata sa prezinte campania de informare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), “Fonduri europene pentru mediul rural”, care s-a derulat in perioada ianuarie – iunie 2011.

Abordarea unei informari directe si personale, precum si impactul foarte mare pe care l-a generat aceasta campanie au fost apreciate de catre cei prezenti si a constituit un punct foarte important de dezbatere.

Participantii, reprezentanti ai 20 de State Membre ale Uniunii Europene, au accentuat eficienta laturii practice si directe a Campaniei. Acest lucru s-a constituit intr-un moment de reflectie asupra mijloacelor de comunicare utilizate pentru informarea cetatenilor privind fondurile europene pentru dezvoltare rurala.

Concluzia acestei intalniri, deosebit de importante, a fost aceea ca abordarea directa si personala este cea mai buna metoda de informare, iar comunicatorii din tarile Membre ar trebui sa aiba acest lucru in vedere, pentru ca din ce in ce mai mult campaniile de informare se axeaza pe informare mediata folosind mass-media sau internetul.

Romania va participa in luna noiembrie la un eveniment de mare amploare dedicat comunicarii si informarii privind fondurile europene pentru dezvoltare rurala. Acest, eveniment se va desfasura la Milano in Italia.

Cu aceasta ocazie, Campania de informare a APDRP va participa la un concurs pentru cea mai eficienta si inovativa abordare impreuna cu toate Campaniile desfasurate in Statele Membre.

Reuniunea de la Bruxelles s-a desfasurat sub egida Retelei Europene pentru Dezvoltare Rurala, APDRP reprezentand Romania in cadrul acestui eveniment.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.