Fundatia Post-Privatizare si CNDIPT au demarat cooperarea intre sistemul de invatamant si mediul de afaceri

Fundatia Post-Privatizare

In acest mod, cele doua entitati isi propun sa isi uneasca eforturile pentru stimularea initiativei private, prin sustinerea educatiei antreprenoriale la nivelul invatamantului preuniversitar profesional si pe parcursul formarii profesionale continue.

Se urmareste, de asemenea, dezvoltarea cooperarii intre sistemul de invatamant si mediul de afaceri, realizarea transferului de informatii si a practicilor de succes din mediul real de business in programele de pregatire antreprenoriala din sistemul de invatamant profesional si tehnic.

Aceste obiective se vor realiza prin desfasurarea unor activitati comune, prin promovarea programelor si a proiectelor de educatie antreprenoriala implementate de fiecare dintre cele doua organizatii si realizarea de baze de date si colectii de informatii, disponibile intr-un mediu virtual dedicat.

Atragerea unor intreprinzatori de succes si a organizatiilor de afaceri in acest parteneriat va contribui la realizarea unei platforme nationale de sustinere a educatiei antreprenoriale a tinerilor, pe durata pregatirii in sistemul de invatamant profesional si tehnic, cat si in procesul de formare profesionala continua.

Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o organizatie privata care promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

CNDIPT este organ de specialitate in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, infiintat cu scopul de a continua reforma invatamantului profesional si tehnic (IPT) care a inceput cu asistenta Uniunii Europene, prin programul Phare VET RO 9405.

Informatii suplimentare se pot obtine de la:
Fundatia Post-Privatizare
Adresa: Calea Plevnei, nr 46-48, corp A-B, et. 1 – 2, Sector 1, Bucuresti   
Telefon: 031.1000.719
Fax: 031.1000.720
Tudor Florina – Asistent Relatii Publice
Email: [email protected]
Web-site: www.postprivatizare.ro

Sursa: Fundatia Post-Privatizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.