Programul ANIMMC pentru dezvoltarea activitatii de export s-a finalizat

Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie a oficializat prin Ordinul nr. 43 din 22 martie 2005 procedura de aplicare a Programului national multianual pe perioada 2002-2005 de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii in dezvoltarea exportului.

Prin implementarea acestuia, s-a urmarit facilitarea accesului intreprinderilor mici si mijlocii romanesti pe pietele externe, valorificarea potentialului de export al acestora, precum si reducerea decalajului de informatii de piata, servicii de consultanta si instruire a IMM romasnesti fata de cele din Uniunea Europeana.

Totodata, s-a avut in vedere: promovarea produselor si serviciilor pe pietele externe, stimularea comunicarii si a parteneriatului in afaceri, pregatirea intreprinzatorilor in domeniul tehnicilor de promovare a exportului, precum si imbunatatirea accesului la servicii de consultanta. Incepand cu data de 27 iunie, bugetul alocat Programului de 21,6 miliarde de lei s-a finalizat. Pana la data mentionata, au fost depuse un numar de 340 de solicitari, fiind realizate 190 de notificari.

Potrivit termenelor prevazute in procedura de implementare a Programului, urmeaza sa fie depuse dosarele pentru eliberarea valorii alocatiei financiare nerambursabile oferita beneficiarilor selectati. Pentru fiecare solicitant sumele ce vor fi acordate reprezinta echivalentul a 60% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fara sa depaseasca plafoanele maxime in limita sumei de 120 milioane lei pentru un beneficiar.

Sursa: , Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si MIjlocii si Cooperatii, 11iulie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.