Bani europeni, atrasi in familie

bani europeni

De exemplu, la doua dintre proiectele de la Facultatea de Medicina Dentara conduse de Norina Forna (decanul institutiei) este implicat si sotul acesteia, Dorin Forna. La baza, el este de profesie inginer mecanic. Dorin Forna este implicat in proiecte din partea a doua fundatii, unde sotia este presedinte si respectiv membru fondator.

La un alt proiect de la Medicina, ce presupune acordarea de burse de 1.000 euro pe luna, pe lista bursierilor se regasesc sotiile a doi profesori care fac parte din comisia de experti a proiectului.

Proiectele europene aflate in derulare la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Gr.T. Popa” din Iasi ridica mai multe semne de intrebare din punct de vedere al implicarii in cadrul acestora a unor persoane cu relatii de rudenie. In proiectele de la Facultatea de Medicina Dentara conduse de Norina Forna lucreaza si Dorin Forna, sotul acesteia, inginer mecanic de profesie.

In cadrul unui alt proiect de burse postdoctorale in valoare de 1.000 de euro pe luna, in lista bursierilor se regasesc sotiile a doi profesori care fac parte din comisia de experti a proiectului.

Aceeasi echipa

Printre facultatile din cadrul UMF, cele mai multe proiecte finantate din fonduri nerambursabile sint la Facultatea de Medicina Dentara, in total trei la numar – “Stagii de pregatire practica pentru integrarea rapida pe piata muncii a studentilor specializati in medicina dentara” in valoare de aproximativ 14 milioane de lei, “Centru de formare specialisti si resurse in reabilitare orala” in valoare de peste 8 milioane de lei si “Adaptarea ofertei invatamintului medical dentar superior la nevoile pietei muncii si ale societatii bazate pe cunoastere” in valoare de aproape 15 milioane de lei.

Echipa responsabila de coordonare si implementare arata pentru toate proiectele la fel. Norina Forna – manager proiect, Dana Drugus – responsabil financiar, Roxana Ruja – consilier juridic, Lucian Burlea – asistent informare si publicitate, dar si alti profesori si cadre medicale din Iasi sau de la institutiile partenere.

In cadrul acestor proiecte conduse de Norina Forna lucreaza si Dorin Forna, sotul acesteia, inginer mecanic de profesie. Pentru unul din proiecte, Dorin Forna este asistent din partea Asociatiei Dentare Romane pentru Educatie unde Norina Forna este presedinte, iar pentru alt proiect acesta este coordonator formare si schimb de bune practici din partea Societatii Romane de Reabilitare Orala unde Norina Forna se numara printre fondatori.

Contactati telefonic in legatura cu acest subiect, sotii Forna au precizat ca sint in concediu si nu dau declaratii. Un alt nume care apare frecvent in proiectele europene derulate de UMF este cel al Danielei Drugus, director general administrativ, care este implicata in cele mai multe proiecte europene, in total cinci. In cel putin patru proiecte, Drugus este responsabila de partea financiara plus programul Medicalis – “Management educational si invatamint de calitate in societatea informationala” in valoare 20 de milioane de lei, unde aceasta face parte din echipa de management.

“Stiu ca nu exista o limita de implicare in proiectele europene cu exceptia functionarilor publici. Pentru fiecare proiect am o norma de 8-10 ore pe luna. Nu stiu exact ce venituri am de pe urma acestor proiecte, nu stiu pe de rost” a declarat Daniela Drugus.

Mai multe detalii: www.ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.