Fonduri nerambursabile Regio pentru imbunatatirea infrastructurii serviciilor sociale din Urlati, judetul Prahova

infrastructura servicii sociale, Urlati

Beneficiarul acestui contract de finantare, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlati, a obtinut fonduri nerambursabile pentru proiectul “Lucrari de modernizare, retele utilitati, facilitati de acces si dotari la C.I.T.O.P.A.H. Urlati, judetul Prahova“.

Valoarea totala a proiectului este 3.617.331,28 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.840.157,00 lei, din care 2.414.133,45 lei reprezinta fonduri FEDR.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii infrastructurii si a gradului de confort, dezvoltarea si diversificarea serviciilor oferite in cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlati, prin realizarea lucrarilor de consolidare, reabilitare, modernizare si echipare realizate la nivelul acestuia.

Prin aceasta investitie se doreste cresterea gradului de rezistenta si de stabilitate a cladirilor centrului, reabilitarea si modernizarea acestora, dar si a retelelor de utilitati, precum si diversificarea serviciilor destinate recuperarii si implicarii active pentru persoanele cu handicap.

Prezentul proiect face parte dintr-o initiativa complexa de investitii a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova, care cuprinde mai multe unitati de asistenta sociala si centre de plasament si care vizeaza modernizarea, dezvoltarea si echiparea cladirilor in care acestea functioneaza.

Directia intentioneaza ca prin acest proiect sa realizeze o imbunatatire a conditiilor de trai ale beneficiarilor centrului, o imbunatatire a starii lor de sanatate, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta. Totodata, se urmareste cresterea gradului de implicare in activitati lucrative in randul beneficiarilor si cresterea gradului de incluziune sociala a acestora.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.