A fost semnat cel de-al cincilea proiect din PIDU Timisoara ce va primi finantare prin Regio – Programul Operational Regional

ADR Vest

Semnarea contractului de finantare a avut loc in prezenta doamnei Elena UDREA-Ministru, Ministerul Dezoltarii Regionale si Turismului – Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional, a domnului Gheorghe CIUHANDU – Primar, Primaria Municipiului Timisoara si reprezentant al beneficiarului – si a domnului Constantin OSTAFICIUC – Presedintele Consiliului Judetean Timis, precum si in prezenta domnului Sorin MAXIM – Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional. Imagini din cadrul evenimentului se gasesc aici.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 14,04 milioane lei (3,40 milioane euro), dintre careaproximativ 10,87 milioane lei (2,64 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,1235 RON/Euro) reprezinta finantarea nerambursabila. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 16 luni.

Prin acest proiect se vizeaza modernizarea si extinderea la 4 benzi a strazii Closca, situata pe traseul drumului national DN59, pe sectorul Bulevardul Cetatii – strada Ovidiu Balea, strada care asigura legatura cu comuna Sacalaz, respectiv Republica Serbia pe ruta Jimbolia. Astfel, se imbunatatesc conditiile de circulatie si de siguranta a desfasurarii traficului rutier, se decongestioneaza si fluidizeaza circulatia auto, velo si pietonala pe aceasta strada.

Modernizarea strazii Closca presupune reamenajarea suprafetei carosabile (26.758 mp), reabilitarea trotuarelor (pe o suprafata de 5.487 mp), crearea de piste pentru ciclisti pe o lungime de 1.890m, amenajarea a 12.355 mp de zona verde. Astfel se estimeaza reducerea timpului necesar parcurgerii drumului cu 18,71% si cresterea numarului de biciclisti cu 10%.

***

Proiectul “Modernizare Strada Closca siextindere la 4 benzi – sector Bulevardul Cetatii – Strada Ovidiu Balea” face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al Polului de Crestere Timisoara.

Alocarea financiara pentru Polul de Crestere Timisoara din Regio – Programul Operational Regional, axa prioritara 1, este de 70,49 milioane euro. Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara cuprinde un total de 33 de proiecte ce vizeaza finantarea prin intermediul axei prioritare 1 a Regio- Programul Operational Regional. Pana in prezent au fost depuse spre finantare 1 plan integrat si 12 proiecte individuale cu o valoare nerambursabila de 68,03 milioane de euro. Pentru 5 dintre proiectele depuse s-au semnatcontractatele de finantare, proiectele avand o valoarea nerambursabilade 7,21 milioane euro.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.