POSCCE: 8 contracte de finantare din bani europeni au fost semnate in cadrul Operatiunii 3.1.1

POSCCE, bani europeni

“Prin intermediul acestui program, vrem sa sutinem cetatenii care au o firma, sau un ONG, ajutandu-i sa-si modernizeze afacerea prin intermediul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Sprijinul financiar obtinut din partea Uniunii Europene prin intermediul MCSI, va oferi posibilitatea reprezentantilor firmelor care au depus proiecte in cadrul operatiunii, sa-si doteze afacerea, din punct de vedere informatic. Mai multe firme modernizate prin intermediul TIC inseamna o crestere a productivitatii romanesti”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

Reprezentantii celor opt firme vor putea sa-si conecteze afacerea la internet de mare viteza si sa-si achizitioneze calculatoare, laptop-uri, imprimante, precum si un website de prezentare a firmei sau a ONG-ului.

Perioada de inregistrare online a propunerilor de proiecte a fost cuprinsa intre 20 decembrie 2010, ora 9,00 – 29 iulie 2011 ora 14,30, perioada in care s-au inregistrat aproximativ 2200 proiecte.

Tipul solicitantului eligibil:

– IMM definite conform Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv microintreprinderi (infiintate in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatilecomerciale, cu modificarile si completarile ulterioare sau al Legii nr. 1/2005 privindorganizarea si functionarea cooperatiei, cu modificarile si completarile ulterioare).
– Organizatii Non-Guvernamentale (ONG), constituite conform legislatiei nationale in vigoare referitoare la asociatii si fundatii.
Valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate a fost de 100.000 RON, in timp ce valoarea minima a fost de 10.000 RON. Rata maxima de co-finantare a fost de 90% pentru firme si 95% pentru ONG-uri.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.