Leonard Orban doreste sa atinga o rata de rata de absorbtie de minimum 20%

rata de absorbtie, fonduri europene

Guvernul a aprobat infiintarea Ministerulului Afacerilor Europene, care va avea ca si principale atributii gestionarea procesului de coordonare al afacerilor europene si coordonarea pe orizontala a gestiunii procesului de absorbtie a fondurilor comunitare, a afirmat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Prioritatea Ministerului Afacerilor Europene este finalizarea modificarilor in sistemul de gestiune al achizitiilor publice, astfel incat, intr-un timp cat mai scurt, sa fie reluat procesul de transmitere a facturilor catre Comisia Europeana.

“In momentul de fata, pe tot ce inseamna program operational unde sunt implicate procese de achizitii publice, nu mai transmitem facturi catre Comisia Europeana. Intai, clarificam chestiunile interne, in special legate de procesul de achizitii publice si, ulterior, vom reincepe acest proces de transmitere a facturilor. Estimarile mele sunt ca, cel mai devreme, in cursul lunii noiembrie, vom relua acest proces”, a precizat ministrul.

In cazul acelor proiecte unde vor fi identificate probleme, va fi retrasa finantarea insa banii nu se vor pierde, ci vor fi transferati catre alte proiecte, a spus Leonard Orban.

Ministrul a subliniat faptul ca obiectivul stabilit este ca, pana la finele anului 2012, Romania sa atinga o rata de rata de absorbtie in ceea ce priveste fondurile alocate pentru politica de coeziune de minimum 20%.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.