Peste 100 de functionari publici din Harghita sunt instruiti in cadrul unui proiect european

proiect european, cursuri

Potrivit sefului de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Panescu, este vorba de 67 de functionari publici de la toate primariile din judet si de 49 de functionari de la institutiile publice, inclusiv angajati ai Prefecturii. Temele abordate vizeaza conceptele si principiile dezvoltarii durabile si egalitatea de sanse si de tratament in administratia publica.

De asemenea, functionarii publici urmeaza sa fie instruiti si in legatura cu modul in care pot folosi sistemul informational integrat, realizat in cadrul proiectului, avantajele pe care utilizarea acestuia le va avea asupra reducerii timpului de furnizare a serviciilor publice solicitate de beneficiar si asupra relatiei cetatean – institutie publica.

Proiectul ACCES (accesibilitate, calitate, competenta, eficienta si simplificare in furnizarea serviciilor publice de catre institutiile administratiei publice din judetul Harghita) se deruleaza pe o perioada de 18 luni si este finantat cu peste un milion de lei din Fondul Social European. El are ca scop dezvoltarea capacitatii administrative a Institutiei Prefectului si a celorlalte institutii publice pe care le coordoneaza sau cu care interactioneaza.

Proiectul prevede realizarea unei retele intranet cu serviciile publice deconcentrate, care va favoriza comunicarea rapida si sigura, dar si transferul de date, crearea unui registru electronic de gestionare a documentelor, a unui portal modern al Institutiei Prefectului si realizarea unui ghid al serviciilor publice.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.