Fonduri europene pentru dezvoltarea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu

fonduri europene, giurgiu

UAT Giurgiu a obtinut finantarea prin Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” ce vizeaza reabilitarea, extinderea si dotarea Complexului de Servicii Sociale Giurgiu, un centru social cu destinatie multifunctionala, care acopera o gama variata de servicii, cu scopul de a ajuta copii si cupluri mama – copil aflate in dificultate.

Astfel, se urmareste cresterea numarului de locuri de rezidenta la Centrul de primire in regim de urgenta si evaluare cu 10 locuri pentru copii aflati in situatie de risc, neglijare, abuzare si/sau abandon familial. La Centrul pentru mame si copii victime ale violentei domestice cu doua locuri pentru mama si copil, iar la Centrul Maternal cu sase locuri pentru mama si copil.

Totodata, in cadrul acestui proiect, se va initia combaterea activa a fenomenului de violenta domestica, cunoscute fiind efectele negative pe termen lung ale acesteia asupra societatii noastre.

Valoarea totala a contractului este de 3.639.292,49 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.764.876,83 lei (fondurile FEDR: 2.350.145,30 lei; fonduri buget national: 359.433,99 lei; cofinantare eligibila beneficiar: 55.297,54 lei).

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.