66,4 milioane de lei de la Guvern pentru peste 1.000 de primarii

ajutor de stat, primarii

“Suma va fi utilizata pentru plata unor arierate ale autoritatilor locale si cheltuieli curente si de capital. Fondurile au fost alocate de Guvern ca urmare a solicitarilor venite din partea administratiilor publice locale, care se afla in situatii dificile ca urmare a faptului ca au acumulat datorii fata de furnizorii de utilitati, iar unele dintre ele se afla in incapacitate de plata”, a declarat purtatorul de cuvant al premierului, Ioana Muntean.

Cu cei 10.000 de lei, comuna natala a premierului, Margau, care este condusa de primarul liberal Mircea Suciu, se afla pe penultimul loc in clasament, alaturi de alte localitati. Cel mai semnificativ ajutor de guvern, 1.15 milioane de lei, ajunge la municipiul Piatra-Neamt, unde primar este democrat-liberalul Gheorghe Stefan. De asemenea, municipiul Calarasi, unde primar este Nicolae Dragu (UNPR), primeste 900.000 de lei, iar in localitatea clujeana Huedin, unde primar este democrat-liberalul Mircea Morosan, ajung 600.000 de lei.

Intre sectoarele Capitalei, cel mai substantial ajutor, 400.000 de lei, il primeste Primaria Sectorului 2, unde primar este Neculai Ontanu (UNPR). Urmeaza Primaria Sectorului 5, condusa de social-democratul Marian Vanghelie, cu 350.000 de lei si Primaria Sectorului 3, unde e primar democrat-liberalul Liviu Negoita, cu 300.000 de lei. La sectorul 6, la primaria democrat-liberalului Cristian Poteras ajung 100.000 de lei. Primariile sectoarelor 1 si 4 nu primesc ajutor prin aceasta hotarare de guvern.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.