“Structurilor administratiei locale li se poate imputa cel mai putin incapacitatea de a atrage fonduri europene”

fonduri europene, Satu-Mare

Acesta a explicat ca incapacitatea institutiilor administratiei publice locale de a atrage fonduri europene se distribuie pe patru nivele:

1. Firmele de proiectare incapabile sa intocmeasca documentatia la nivelul cerut de conditiile de finantare;
2. Autoritatile administratiei publice locale;
3. Sistemul de evaluare al proiectelor la nivelul regiunilor de dezvoltare, pentru care nu exista capacitati suficiente;
4. Structurile aferente ale ministerului de resort, care prelucreaza foarte incet proiectele depuse pentru semnarea contractelor de finantare.

In acest sistem, primarul considera ca structurile administratiei publice locale sunt cele mai active, iar lor li se poate imputa cel mai putin incapacitatea de atragere a fondurilor europene.

Potrivit lui Ilyes, primaria municipiului Satu Mare are in structura sa un birou de specialitate cu un numar de sapte angajati, la care se adauga in functie de necesitati alti 8-10 angajati ai primariei care sunt pregatiti in managementul de proiecte.

Aceasta structura administreaza in prezent un numar de 15 proiecte aflate in diferite etape de implementare, in valoare totala de aproximativ 22 milioane de euro.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.