Romania, pe primul loc la accesarea fondurilor europene prin intermediul Programului Comunitar CIP ICT PSP

program CIP

Pana in prezent, rezultatele nu au fost facute publice intrucat procesul de contractare pentru proiectele selectate – in baza caruia se confirma rata de absorbtie – nu este finalizat nici in acest moment.

In contextul in care accesarea fondurilor europene constituie o prioritate a Guvernului Romaniei, Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, incurajeaza depunerea de aplicatii pentru domeniul IT&C.

“Apreciem rezultatele obtinute in accesarea fondurilor europene alocate de Comisia Europeana prin Programul CIP ICT PSP si vom continua sa asiguram suportul pentru ca mediul de afaceri, mediul academic, precum si intreaga administratie publica, sa poata depune un numar cat mai mare de proiecte in perioada urmatoare” a declarat ministrul Valerian Vreme.

In acelasi context, reprezentantii Comisiei Europene au remarcat buna participare a Romaniei in cadrul acestui apel de proiecte si au estimat ca, pentru viitoarele apeluri, vor fi mult mai multe proiecte depuse din partea tarii noastre ceea ce va determina cresterea valorii finantarilor obtinute.

Pentru prima data de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania a fost nominalizata, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, sa conduca un pachet de activitati in cadrul Pilotului la Scara Larga, finantat de Comisia Europeana, prin intermediul Programului Comunitar CIP ICT PSP.

In cadrul acestui apel, proiectul e-CODEX “e-Justice Communication via Online Data Exchange” a fost selectat pentru implementare, iar MCSI a fost nominalizat pentru coordonarea activitatilor de comunicare (perioada de implementare 2011- 2013).

Pentru mai multe informatii despre acest proiect, puteti accesa link-ul: www.ecodex.eu.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.