Romania – pe locul 8 la reforme economice

Banca Mondiala a dat publicitatii rezultatele unui studiu asupra celor mai favorabile medii de afaceri din lume. Studiul evidentiaza politica economica a tarilor baltice si din nordul Europei in cap de lista figurand Germania prin politica de reforme dusa. Romania se claseaza pe locul opt dintre tarile membre sau candidate la UE in privinta reformelor economice.

In cadrul anuarului “Mediul de afaceri in 2006” au fost analizate 155 de tari. Principalele criterii de apreciere au fost usurinta pornirii unei afaceri, nivelul taxelor si impozitelor, si legislatia pietei muncii. Dintre tarile Uniunii Europene , opt dintre ele au intrat in Top 30.

Astfel, Danemarca se situeaza pe locul opt, urmata de Marea Britanie pe noua, Irlanda pe 11, Finlandfa pe 13, Suedia pe 14, Lituania 15. Din randul tarilor Europene cate au ratat intrarea in top 30 se afla Slovacia pe locul 37, Cehia pe 41, Portugalia 42 si Franta – 44. La nivel mondial, pe primele trei pozitii se situeaza Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite ale Americii.

Sursa: , Hotnews.ro, 14 septembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.