Cum a reusit un IMM sa implementeze un proiect finantat din fonduri europene

fonduri structurale, IMM

‘Cu siguranta obtinerea unei finantari europene pentru o companie privata nu este intotdeauna cea mai usoara cale de urmat, dar cu ajutorul unor resurse specializate, fie ca vorbim despre proprii angajati cu competente in problematica fondurilor structurale, fie de piata de consultanta specifica, nu este un obstacol de netrecut. Pentru orice companie interesata de dezvoltarea continua a afacerii prin investitii, fondurile structurale reprezinta o resursa importanta, iar atunci cand o idee de afaceri intalneste si indeplineste cerintele specifice ale finantatorului putem vorbi de un proiect de succes’, spun reprezentatii Star Storage, o companie ce ofera solutii pentru protectie si management al informatiilor.

Firma a apelat la un consultant extern pentru scrierea proiectului: “din punctul nostru de vedere, in afara intarzierilor in evaluarea proiectului si comunicarea rezultatului final, respectiv contractare – intarzieri care pentru o companie care actioneaza intr-un domeniu atat de dinamic precum piata IT&C pot avea un impact important – nu au existat obstacole majore’.

Dificultatea nu consta in a castiga un proiect, ci in a reusi sa il implementezi

‘Exista proceduri specifice pe care consider ca o companie mai putin experimentata din acest punct de vederea cu greu le-ar putea intelege si pune in practica fara ajutorul unui specialist. In cazul companiei noastre, in spatele unui proiect de succes a stat efortul unei intregi echipe de profesionisti, fie ca vorbim de etapa atat de importanta a achizitiilor publice, managementul financiar al proiectului, promovarea in conformitate cu regulile manualului de vizibilitate sau de alte aspecte specifice programului de finantare. Totodata, pe tot parcursul implementarii proiectului am beneficiat de colaborarea Organismului Intermediar din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, care ne-a oferit suport de specialitate ori de cate ori a fost nevoie’.

Cum poate fi mai bine

Chiar daca a ajuns sa poata caracteriza intregul proces drept un succes, intotdeauna exista loc pentru mai bine, mai ales cand vorbim de procesul uneori greoi al obtinerii banilor europeni. ‘Ministerul Afacerilor Europene reprezinta, cel putin la nivel declarativ, o solutie pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, insa mai multe argumente pro sau contra oportunitatii si eficientei acestui nou minister imi voi permite sa emit dupa o perioada minima de functionare si in urma analizei unor rezultate concrete. Ca si masuri pentru cresterea gradului de absorbtie as considera relevante reducerea perioadei de evaluare a proiectelor pentru a face fata dinamicii mediului privat, simplificarea procedurilor administrative si reducerea / respectarea perioadelor de rambursare’.

Sursa: esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.