Comisia Europeana va simplifica modul de alocare a finantarii UE

finantare UE, afaceri interne

Pentru urmatorul cadru financiar multianual (perioada 2014-2020), Comisia propune un buget total pentru domeniul afacerilor interne de 10,7 miliarde EUR. Aceasta reprezinta o crestere de aproape 40% fata de bugetul total pentru perioada 2007-2013.

Daca valoarea finantarii disponibile pentru gestionarea fluxurilor de migratie si abordarea amenintarilor la adresa securitatii va creste, numarul fondurilor va fi insa redus de la sase la doua: un nou fond azil si migratie, cu un buget total de 3 869 de milioane EUR si un nou fond pentru securitate interna cu alocari de 4 648 de milioane EUR. Simplificarea normelor, accelerarea procedurilor si reducerea birocratiei vor asigura obtinerea mai rapida a rezultatelor, pe teren.

“Prin aceste propuneri, consolidam capacitatea UE de a oferi sprijin atunci cand si acolo unde este cel mai necesar. O finantare corespunzatoare cu norme mai simple si mai flexibile este esentiala pentru a aborda provocarile cu caracter din ce in ce mai transnational cu care se confrunta UE. Avem nevoie de un raspuns al UE mai rapid si mai eficace la evenimente precum cele la care am asistat in Africa de Nord in ultimele luni”, a declarat dna Cecilia Malmström, comisar pentru afaceri interne.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.