Bani europeni prin programul Erasmus pentru tineri antreprenori

Erasmus, tineri, antreprenori

Finantat de Uniunea Europeana, programul permite tinerilor antreprenori europeni sa petreaca pana la 6 luni de munca alaturi de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a invata cum sa isi dezvolte si sa imbunatateasca propria lor afacere.

Cum functioneaza

Antreprenorii noi si cei experimentati candideaza completand formularul online si stabilesc contactul cu una dintre cele peste 100 de organizatii de intermediere.

Organizatiile intermediare opereaza la nivel national sau regional, ajutand noii antreprenori si antreprenorii gazda sa gaseasca cele mai potrivite alegeri, sa faciliteze contactele si sa stabileasca relatiile inainte de plecarea intr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Ele ofera asistenta locala noilor antreprenori (pentru cazare, transport, asigurari etc.) in timpul sederii la antreprenorul gazda.

Ulterior, organizatia intermediara respectiva va identifica partenerii potriviti. Odata ce partile implicate vor cadea de acord asupra detaliilor cu privire la vizita (planul de lucru, atributii, responsabilitati etc.), se va putea trece la schimbul efectiv de experienta.

Sprijinul financiar acordat antreprenorilor noi contribuie la cheltuielile de transport, cazare si masa pe durata vizitei. Grantul este platit de punctul local de contact ales de antreprenorul nou, iar suma este calculata lunar si reflecta costurile globale de trai din tara in care se efectueaza stagiul.

Sursa: Esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.