Se da liber la trucat licitatii in plin an electoral!

Limitele maxime pana la care institutiile publice pot atribui contracte prin procedura cererii de oferte si pentru a caror depasire trebuie publicat un anunt de intentie pentru licitatie vor fi ridicate, incepind cu anul viitor, la valori care vor ramane valabile pentru o perioada de doi ani.

Noile praguri valorice valabile pentru procedurile de achizitie publica la nivel national vor fi introduse in baza unui regulament al Comisiei Europene si vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2012, urmind sa fie aplicate tuturor procedurilor lansate dupa aceasta perioada, anunta Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Astfel, plafonul echivalent in lei de 4,8 milioane euro pentru contracte de lucrari, in marja caruia autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte, va fi ridicat la cinci milioane euro. Plafonul a fost deja ridicat la sfarsitul anului trecut, de la limita maxima initiala de un milion euro.

Aceeasi procedura va fi aplicata si pentru contractele de servicii, a caror limita maxima pana la care se poate accepta atribuirea prin cerere de oferta va fi majorata de la 193.000 euro la 200.000 euro, echivalent in lei. Majorari corespunzatoare vor fi aplicate si in cazul limitei valorice in functie de care autoritatea contractanta trebuie sa publice un anunt de licitatie in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

In acest caz, pragul valoric al unui contract de servicii va fi ridicat de la echivalentul in lei a 125.000 euro la 130.000 euro. ANRMAP transmite ca aceste modificari sunt operate regulat de Comisia Europeana, ultima revizuire a pragurilor in raport cu rata inflatiei fiind efectuata in ianuarie 2010.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.