12 prioritati majore pentru IMM-uri in 2012

IMM-uri, finantare

1. Initierea unei noi Legi pentru intreprinderile mici si mijlocii, care sa asigure implementarea deplina la nivel national a Small Business Act (SBA), aplicarea principiului „Reglementati mai intai pentru IMM-uri” si cresterea treptata de la 0,4% la 1% din PIB a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finantarea programelor de dezvoltare, a masurilor de sprijinire a infiintarii de noi intreprinderi si de sustinere a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, la nivel national si local, pentru perioada 2012-2020.

2. Cresterea sumelor alocate programelor de infiintare si dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii, cu alocarea prioritara a 300 milioane euro pentru sustinerea financiara a programului start-up in perioada 2012-2014, care va asigura crearea unui numar de 300.000 locuri noi de munca si cresterea cu 4,26% a PIB in perioada 2012-2016 (proiect depus de CNIPMMR la Ministerul Finantelor Publice).

3. Adoptarea unui sistem de stimulare a recuperarii TVA-ului (proiect depus de CNIPMMR la Ministerul Finantelor Publice).

4. Introducerea bunelor practici ale UE privind activitatile de cercetare-dezvoltare, prin:

a. cresterea plafonului deducerii suplimentare la calculul impozitului pe profit pentru cheltuielile de cercetare – dezvoltare de la 20% la: 50 % pentru intreprinderile mari si 75 % pentru IMM-uri;
b. deducerea suplimentara din baza impozabila a 50 % din totalul veniturilor obtinute din valorificarea brevetelor de inventie rezultate din activitatile de C-D derulate in regie proprie sau subcontractate sau
c. reglementarea deductibilitatii totale a cheltuielilor cu investitii (echipamente, licente software) la momentul achizitiei, daca acestea sunt efectuate in scopul desfasurarii activitatilor de cercetare-dezvoltare (proiect depus de CNIPMMR la Ministerul Finantelor Publice).

Mai multe detalii: IMMRomania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top