Peste 3.800 de proiecte depuse de tinerii fermieri la ultima sesiune de finantare

tineri fermieri, proiecte

Astfel, alocarea de 50 de milioane de euro pentru aceasta sesiune a fost depasita, de aproape 3 ori iar acordarea finantarii va fi decisa de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activitati diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru legumicultura, ferme vegetale, dar si pentru cresterea animalelor.

“Acesta este prima sesiune de proiecte in care se constata o crestere insemnata a interesului pentru zootehnie, lucru datorat in primul rand noului sistem de calcul al dimensiunii economice a exploatatiei agricole care valorizeaza superior sectorul de crestere a animalelor. Ca un element de noutate, tinerii care au depus proiecte in aceasta sesiune beneficiaza de o prima de instalare care poate ajunge la 40 de mii de euro, fata de 25 de mii de euro cat se putea obtine in anii precedenti”, a declarat Mihai Gavril Vadan, Directorul General al APDRP.

Urmatoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finantare nerambursabila aferenta Masurii 112 – “Instalarea tinerilor fermieri” este preconizata a avea loc in perioada 1 – 29 iunie 2012, atunci fiind disponibili peste 120,88 de milioane de euro.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.