Proiecte de modernizare a infrastructurii Capitalei in valoare de aproape 90 de milioane de lei

fonduri, Capitala

Prin proiectul Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf se vor efectua lucrari de renovare necesare pentru integrarea permanenta a monumentului istoric in circuitul turistic. Printre altele, lucrarile constau in amenajarea in interiorul Arcului de Triumf a mai multor spatii expozitionale pentru lucrari de arta si a unor cai de acces pentru pietoni.

Proiectul urmareste atragerea unui numar de aproximativ 25.000 de turisti/vizitatori in primul an dupa deschiderea permanenta, iar, prin implementarea lui, se vor crea 12 locuri de munca permanente. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 de luni, este de 30.461.626,92 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22.522.381,43 de lei.

Modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia (din cartierul Militari) va fi realizata prin doua proiecte care au fost semnate.

Proiectul Modernizare urbanistica: strazi, trotuare, parcari in cartierul Militari, zona 1 urmareste, printre altele, dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii stradale din zona, trotuare, alei, parcari si alte lucrari edilitare si reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 de luni, este de 31.870.033,20 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 23.291.552,75 de lei.

Prin proiectul Modernizare urbanistica: spatii verzi in cartierul Militari, zona 1 se vor realiza lucrari de reabilitare si modernizare a unor alei pietonale si amenajarea unor spatii de zona verde. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9 de luni, este de 27.181.199,16 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 21.481.915,46 de lei.

Pana la data de 6 februarie a.c., pentru acest program, MDRT a semnat 2.605 contracte de finantare, in valoare de aproximativ 4,967 miliarde de euro. Valoarea platilor efectuate de MDRT prin POR este de 1,094 miliarde de euro. Prin toate aceste investitii, MDRT este cel mai important motor de dezvoltare a infrastructurii sociale si economice la nivel regional si de reducere a discrepantelor dintre diferitele zone ale tarii, precum si unul dintre principalele generatoare de locuri de munca in România.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.