Sprijin in dezvoltarea afacerilor pentru sute de manageri – Program Phare implementat

Cu o finantare PHARE de 3,8 milioane euro, Ministerul Integrarii Europene a lansat ieri proiectul “Servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor”.

Proiecul urmareste cresterea capacitatii furnizorilor de a livra servicii de consultanta si de instruire la standarde europene, stabilirea unui sistem simplu si accesibil de livrare a unor astfel de servicii si stimularea cererii IMM-urilor pentru acestea. Proiectul va dura un an, iar la final peste 800 de IMM-uri si 1.600 de manageri vor beneficia de o gama larga de servicii de afaceri, asistenta pentru accesarea programelor de dezvoltare finantate de UE, asistenta de marketing. De asistenta oferita vor mai beneficia si cel putin cate trei companii de consultanta din fiecare regiune de dezvoltare.

Consultantii acestora (minimum sase persoane) vor instruiti in cadrul proiectului pentru imbunatatirea si diversificarea capacitatii lor profesionale. “In statele UE exista 25 de milioane de IMM-uri, cu 100 de milioane de angajati. In Romania sunt 350.000 de astfel de companii, care produc jumatate din valoarea adaugata. Toate aceste companii trebuie sa fie mai bine pregatite pentru momentul integrarii in UE”, le-a explicat participantilor la lansarea proiectului seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, reporterilor de la cotidianul Romania Libera.

Sursa: , Cotidianul Romania Libera, 25 octombrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.