Comisia Europeana: Mai aproape de fermieri

Comisia Europeana propune simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC). Comunicarea adoptata in acest sens de Comisie are in vedere, pentru 2006, un plan de actiuni care sa armonizeze masurile care reglementeaza piata agricola.

Planul are ca scop crearea unei legislatii mai transparente, mai pe intelesul fermierilor si a celor din administratie. Una din propunerile Comisiei se refera la identificarea si eliminarea datelor inutile, prin intermediul unui audit, si la imbunatatirea structurii legilor agriculturii.

Se mai are in vedere unirea organizatiilor existente pe piata interna sub o singura umbrela, modalitate care ar oferi un set de masuri armonizate in ce priveste tarifele de import, masurile de salvgardare si promovarea produselor agricole. Crearea unei organizatii unice pentru piata unica va reduce birocratia, dar si costurile fermierilor si ale administratiei.

Astfel, cetatenii vor avea o perceptie mai corecta a subventiilor, in timp ce agricultorii vor putea sa se concentreze pe ce stiu ei mai bine – administrarea fermelor. Ajutorul oferit administratiei pentru cuantificarea si reducerea taxelor impuse fermierilor si dezvoltarea unui plan de actiune mai simplu privind PAC in 2006 sunt alte doua aspecte prevazute in documentul Comisiei. Totodata, Comisia se angajeaza sa ia in considerare sugestiile facute de statele membre si de fermieri.

Sursa: Ministerul Integrarii Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.