Panica in afacerile lui Iulian Dascalu si ale partenerilor sai de afaceri!

In editia din 7 martie a emisiunii Raport de caz, a fost prezentat modul ilicit in care firma de apartament SC Valgos SRL, apartinand Cameliei Gociman, sora lui Iulian Dascalu, a ajuns sa semneze un contract de finantare, in valoare de 10.000.000 euro, nerambursabili, cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est.

In urma dezvaluirilor facute de realizatorii emisiunii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-a autosesizat si a demarat o ancheta.

Razvan Murgeanu, secretar de stat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului: “Ne-am autosesizat. Trimitem imediat Corpul de Control acolo, al Ministerului, al Unitatii de Management si daca se confirma, contractul se reziliaza. Noroc ca nu s-a platit nimic. Deocamdata contractul se suspenda”.

La data respectiva va informam asupra modului suspect in care firma Cameliei Gociman, sora lui Iulian Dascalu, a obtinut un contract de 10.000.000 euro nerambursabili, prin intermediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Obiectul contractului era realizarea unui Centru de Agrement SPA, in incinta Palas.

Cel putin trei obiectii majore pot fi ridicate impotriva eligibilitatii proiectului semnat. In primul rand, situatia juridica a terenului pe care urmeaza sa se implementeze proiectul. Acesta trebuie sa fie liber de sarcini si sa nu faca obiectul unui litigiu in solutionare. In realitate, terenul din arealul proiectului Palas este domeniu public, conform hotararii Curtii de Apel Oradea din noiembrie 2010. Argument egal cu zero pentru ADR Nord-Est, agentia multumindu-se cu declaratii pe proprie raspundere din partea beneficiarului.

O a doua buba la dosarul firmei Valgos o reprezinta experienta de minimum un an in domeniul turismului, cerinta formulata explicit in acelasi Ghid al solicitantului. Reprezentantii firmei mint, sustinand ca indeplinesc acest criteriu. Conform Registrului Comertului, Valgos nu a desfasurat niciodata asemenea activitati. O alta problema este capacitatea de plata a unor contributii proprii in proiect, de peste 40 de milioane lei. VALGOS SRL este o firma modesta. Cifra de afaceri, de circa 2 milioane lei anual si un profit subtire, de 15.000 lei, nu ofera suficiente garantii unei firme care doreste un bussiness de 88 milioane de lei – peste 20 milioane euro.

Sursa: TELE M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.