Ministrul Orban: Reorganizarea teritoriala ar putea asigura coerenta gestionarii fondurilor comunitare

fonduri, Romania

“Aceasta ar duce la asigurarea unei coerente la nivelul gestionarii fondurilor pe zone administrative mai mari. Daca ne uitam, una dintre marile probleme pe care o avem in gestionarea fondurilor comunitare e ca, la nivel local, cand vorbim de proiecte de importanta mai mare, nu se poate ajunge la o decizie politica pentru ca sunt diferite puncte de vedere, de multe ori reprezentate de persoane din partide politice diferite, si se ajunge la intarzieri foarte mari. De multe ori, interesele si obiectivele unui judet nu coincid cu interesele si obiectivele unui judet alaturat, de aceea vedem o lipsa de coerenta in identificarea si implementarea unor proiecte concrete”, a declarat Orban, intrebat de reorganizarea administrativ-teritoriala.

El a afimat ca exista riscul, in contextul actualelor regiuni de dezvoltare economico-sociala, ca incepand din 2015 – 2016 Bucurestiul sa nu mai poata beneficia de fonduri de coeziune.

“Daca vom continua cu actualele regiuni de dezvoltare economica-sociala, incepand din 2015 – 2016 Bucurestiul nu va mai beneficia de fonduri in ceea ce priveste obiectivul de coeziune. Acesta este marele risc. Va trebui sa gasim o formula, daca ne dorim ca sa mai existe fonduri alocate pentru Bucuresti si regiunea Ilfov, sa facem o reorganizare de asa natura astfel incat sa putem sa distribuim mai bine nivelul de dezvoltare intre diferitele regiuni”, a spus Orban.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.