Fonduri nerambursabile prin POR pentru un centru de plasament

fonduri, centru

Proiectul “Lucrari de modernizare, retele utilitati, facilitati acces si dotari la Centrul de Plasament Filipestii de Targ, judetul Prahova” va fi finantat din Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Beneficiarul acestui contract de finantare este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova. Valoarea totala a contractului este de 3.917.194,44 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 2.381.992,06 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 364.304,67 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 56.046,87 lei.

Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii si a gradului de confort, dezvoltarea si diversificarea serviciilor oferite in cadrul Centrului de Plasament Filipestii de Targ, prin realizarea lucrarilor de consolidare, reabilitare, modernizare si echipare realizate la nivelul acestuia.

Proiectul are o durata de implementare de 20 de luni si vizeaza totodata cresterea gradului de rezistenta si de stabilitate a cladirilor centrului, precum si diversificarea serviciilor destinate recuperarii si implicarii active a copiilor de varsta scolara cu cerinte educative speciale.

Beneficiarii directi ai investitiei cu sprijin nerambursabil Regio sunt 48 de copii, cu cerinte educationale speciale, de sex masculin, protejati in cadrul Centrului de Plasament Filipestii de Targ, care au certificate de orientare scolara, 11 dintre acestia fiind incadrati si intr-un grad de handicap.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.