CJ Hunedoara se pregateste de lansarea obligatiunilor municipale

Comisia de Autorizare a Imprumuturilor din cadrul Ministerului de Finante si-a dat acordul pentru lansarea pe piata de catre Consiliul Judetean Hunedoara a unei emisiuni de obligatiuni in valoare totala de 600 miliarde lei vechi.

Aceasta suma urmeaza sa fie folosita pentru realizarea mai multor investitii judetene, considerate foarte importante de catre CJ, printre care construirea aeroportului de la Saulesti pentru curse charter, modernizarea soselei dintre Deva si Hunedoara, precum si reparatia drumului spre Statiunea Parang. De asemenea, alte 12,5 miliarde lei au fost alocate si pentru reabilitarea drumului de acces spre Cetatea Sarmizegetusa Regia, la propunerea presedintelui CJ, Mircea Ioan Molot.

Vicepresedintele institutiei, Dorin Paran, este, insa, de parere ca in acest fel se va periclita finantarea externa obtinuta pentru acelasi proiect de amenajare a soselei spre cetatile dacice si, ca atare, a votat impotriva proiectului. Molot a explicat, insa, ca cele 12 miliarde lei reprezinta contributia Consiliului Judetean la finantarea proiectului.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.