A fost semnat acordul de imprumut destinat finantarii autostrazii Brasov-Cluj-Bors

Ieri, 4 aprilie 2006, la ora 11.00, a avut loc la sediul Ministerului Finantelor Publice semnarea Acordului de imprumut dintre Romania (reprezentata de Ministerul Finantelor Publice), in calitate de Imprumutat, Calyon si Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG in calitate de Aranjori, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, in calitate de Agent de Facilitate, Raiffeisen Bank S.A. in calitate de Agent de Trageri, si Altii pentru contractarea creditului extern in valoare de 100 mil. EUR destinat finantarii Proiectului privind constructia autostrazii Brasov-Cluj-Bors.

Creditul de 100 mil. EUR a fost acordat pentru o perioada de 12 ani, dintre care 4 ani reprezinta perioada de gratie, rambursarea facandu-se in 17 rate egale, consecutive si platibile semestrial (prima la 4 ani de la data intrarii in vigoare a Acordului de imprumut). Rata dobanzii aplicabila acestui imprumut este variabila, respectiv EURIBOR la 6 luni plus marja.

Ministerul Finantelor Publice a fost autorizat in baza Hotararii Guvernului nr.871/29.07.2005, sa contracteze creditul extern in valoare de 100 milioane EUR.

Conform actului normativ mai sus mentionat, intre Ministerul Finantelor Publice, in calitate de Imprumutat si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in calitate de Subimprumutat s-a semnat un Acord de imprumut subsidiar prin care s-a delegat Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului intreaga autoritate si responsabilitate in implementarea proiectelor, in utilizarea sumelor din imprumut si in efectuarea platilor aferente serviciului datoriei publice externe.

Rambursarea creditului extern mentionat, plata dobanzilor, a comisioanelor si a altor costuri aferente, precum si plata taxelor si impozitelor datorate in cadrul contractelor finantate prin acest credit, se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.