Seminar la Iasi: Bataie de joc pentru micii intreprinzatori ieseni

Un seminar organizat la cererea Patronatului IMM-ului condus de Nicolae Vitelaru s-a transformat intr-un circ de prost gust. Nici unul din invitatii de la Bucuresti nu a fost prezenti, fapt care l-a determinat pe prefect sa ameninte ca firma care s-a ocupat cu organizarea ca nu va mai avea dreptul sa sustina evenimente similare la Iasi.

Seminarul despre metode de finantare a fost pe punctul de a fi anulat pentru ca nu au venit oficialitatile de la Bucuresti. Prefectul a amenintat firma care s-a ocupat de acest seminar ca nu va mai organiza niciodata un eveniment similar la Iasi daca se face vinovata de esec. Organizatorii au dat la rindul lor vina pe presedintele patronatului IMM-urilor din Iasi, Nicolae Vitelaru care i-ar fi amenintat.

Vicepremierul George Copos, purtatorul de cuvint al Bancii Nationale a Romaniei, consilierul economic al Ambasadei Ungariei la Bucuresti si lista personalitatilor ar putea continua. Cu totii ar fi trebuit sa fie astazi la Iasi sa le explice micilor intreprinzatori ce modalitati au sa faca rost de bani pentru dezvoltarea afacerilor. La seminarul organizat de o firma privata din Bucuresti au venit patronii ieseni si citeva oficialitati locale.

“Vom vedea ce s-a intimplat exact sunt foarte suparat pe cei care au organizat acest eveniment si va asigur ca daca si-au batut joc de ieseni nu vor mai intra in judetul Iasi cu nici un fel de eveniment” a declarat Radu Prisecaru, prefect Iasi. Reprezentanta firmei organizatoare sustine ca vinovat de esec este presedintele Patronatului IMM-urilor din Iasi, Nicolae Vitelaru.

“Mi-a spus ca acest eveniment nu poate sa aiba loc deoarece nu vine nici una dintre oficialitatile anuntate pe agenda seminarului .Mai mult decit atit subtil am fost amenintati ca se va face ancheta la nivelul Agetiei pentru IMM-uri la nivel de Guvern si asa mai departe” a declarat Valentina Moraru, manager agentie advertising, reporterilor de le televiziunea TeleM Iasi.

Neculai Vitelaru neaga ca i-ar fi amenintat in vreun fel pe organizatorii evenimentului. “Nu confirmasera nici o participare, era o dezinformare, lumea era chemata doar sa-si faca ei jobul si sa-si ia niste bani” a declarat Neculai Vitelaru, presedinte PIMM Iasi.

Cei peste 100 de angenti economici care au venit astazi la seminar ar fi trebuit sa invete cum sa faca rost de bani pentru ca afacerile lor sa se dezvolte. Au asistat la o simpla prezentare din partea reprezentantilor instituiilor bancare si ai Agentiei SAPARD.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.