Frauda cu bani europeni la primaria Strasbourg

Potrivit unor surse din cadrul Comisiei de Ancheta in domeniul financiar a Parlamentului European, administratia orasului a pretins timp de 25 de ani o chirie mult prea mare pentru sediile unor organisme europene.
In ciuda incasarii unei chirii anuale de 10,5 milioane de euro pentru doua cladiri ale Parlamentului, primaria orasului Strasbourg a platit mult mai putin fondurilor locale. Se pare ca frauda atinge un volum de 29 de milioane de euro.

Suma cu care nota institutiei europene a fost incarcata pe ascuns in toti acesti ani se ridica la aproximativ 150 de milioane de euro si se refera la doua cladiri utilizate cu regularitate de PE – Winston Churchill si Salvador de Madriaga. Insa acelasi procedeu pare sa fi fost aplicat si in ceea ce priveste cladirea principala a PE din Strasbourg, Louise Weiss, inainte ca forul european sa o achizitioneze contra valorii de 450 de milioane de euro. Furiosi, europarlamentarii au anuntat marti seara ca ingheata platile chiriei de 10,5 milioane de euro anual care ar fi trebuit facute primariei Strasbourg. Desi exista informatii ca edilii au marit chiria cu un procent intre 10 si 40%, la intrebarile oficialilor europeni, acestia au refuzat sa raspunda sau sa coopereze in cadrul anchetei interne demarate de europarlamentari. Primarul orasului Strasbourg, Fabienne Keller, a refuzat categoric sa raspunda intrebarilor adresate de europarlamentarul francez Gerard Onesta, care se ocupa de gestionarea cladirilor PE.

Neregulile au iesit la iveala dupa ce comisia pentru buget a constatat o diferenta de doua milioane de euro intre chiria ceruta PE de primaria orasului si cea pe care municipalitatea Strasbourg o varsa in contul societatii SCI Erasme, proprietara imobilelor.

Sursa: Euractiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.