Supliment bugetar pentru cofinantarea proiectelor de reabilitare a sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica

Ministerul Economiei si Comertului va primi, prin rectificarea bugetului de stat pe anul 2006, suma de 50 de milioane RON, pentru cofinantarea “Programului National pentru reducerea costurilor cu energia pentru populatie prin cresterea eficientei energetice si utilizarea energiei regenerabile pentru anul 2006.”

Banii vor fi utilizati pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica. Accesarea fondurilor se obtine in baza unor proiecte, a caror eligibilitate se stabileste de catre Agentia Romana pentru Conservarea Energiei. (ARCE). Pana in prezent, ARCE a primit 98 de proiecte aplicabile programului de reabilitare a sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica.

Beneficiarii acestor proiecte sunt 45 de primarii din 29 de judete, iar cofinantarea de la bugetul de stat se ridica la 50 de milioane RON – 30% din valoarea proiectelor pentru anul 2006.

Reabilitarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica va compensa, total sau partial, efectele eliminarii subventiilor la energie termica si ale cresterii pretului la produse petroliere. De asemenea, programul va conduce la reducerea emisiilor de CO2 generate de utilizarea surselor locale de incalzire.

Strategia Nationala in domeniul eficientei energetice prevede un program de reabilitarea a sistemului centralizat de alimentare cu energie termica structurat pe doua perioade: 2004 – 2006 si 2007 – 2015.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.