15 milioane RON pentru sustinerea Programului Sibiu – capitala culturala europeana 2007

Fondurile alocate prin decizia de astazi a Guvernului provin din Fondul de rezerva bugetara si sunt repartizate bugetului Ministerului Culturii si Cultelor.

Fondurile sunt destinate finantarii lucrarilor de restaurare a unor monumente istorice din municipiul Sibiu si pentru pregatirea proiectelor culturale care vor face parte din calendarul cultural al anului 2006.

Vor fi finantate lucrari de restaurare a monumentelor istorice, respectiv executia lucrarilor de restaurare a 25 de imobile si documentatiile tehnice pentru reabilitarea zidurilor, turnurilor si bastioanelor cetatii, precum si a unor imobile din centrul istoric. Restaurarea acestor obiective este necesara pentru consolidarea imaginii spatiului public al municipiului Sibiu si punerea in valoare a patrimoniului cultural national.

Cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor s-au realizat documentatii tehnice de restaurare pentru 50 de imobile din cele 64 situate in centrul istoric al municipiului Sibiu. In prezent sunt in derulare lucrarile de restaurare a 22 de fatade din Piata Mare si Piata Mica.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.