7% dintre suceveni au donat bani pentru ONG-uri

7% dintre sucevenii care au depus declaratii de venit la Directia Generala a Finantelor Publice au optat pentru sponsorizarea organizatiilor non-profit. Potrivit unei situatii intocmite de DGFP Suceava, din cei 161.858 de angajati care au fisele fiscale depuse, doar 11.179 au dispus alocarea a 2% din impozitul pe anul 2005 pentru finantarea unor organizatii din cadrul societatii civile.

In momentul de fata nu se cunoaste suma ce va reveni ONG-urilor, urmand ca ea sa fie stabilita dupa finalizarea prelucrarii fiselor fiscale. De asemenea, este posibila o crestere a numarului contribuabililor care au dorit sa sponsorizeze aceste organizatii, avand in vedere ca in aceasta perioada se vor centraliza si datele din declaratiile depuse de cei ce realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, precum si venituri din activitati agricole.

In ceea ce priveste anul 2005, numarul celor care au optat pentru sponsorizarea ONG-urilor a fost de 3.821, suma totala fiind de aproape un miliard de lei.

Sursa: Monitorul de Suceava online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.