Raiffeisen International vinde Raiffeisenbank Ukraine

Raiffeisen International Bank-Holding AG a semnat contractul pentru vanzarea intregului pachet de actiuni detinut la JSCB Raiffeisenbank Ukraine catre banca OTP Bank Ltd din Ungaria. Procesul de vanzare va fi incheiat in totalitate dupa ce se va primi aprobarea din partea autoritatii de supraveghere din Austria, a bancii centrale Ucraina, precum si a consiliilor concurentei din Ucraina si Ungaria.

Raiffeisenbank din Ucraina a devenit operationala pe acesta piata in1998. Banca inregistra la sfarsitul anului 2005 active totale de peste 1,2 miliarde de euro si avea 39 de unitati. Banca va fi vanduta cu 650 milioane euro, in timp ce valoarea contabila a activelor nete, la sfarsitul lui 2005, se ridica la 139 milioane de euro. Herbert Stepic, CEO Raiffeisen International, a tinut sa sublinieze inca o data ca grupul austriac nu intentioneaza sa urmeze aceiasi strategie si in Rusia, unde a cumparat de curand Impexbank.

Vanzarea Raiffeisenbank Ucraina are cateva efecte pozitive: pe de-o parte, va elimina costurile fuziunii dintre cele doua entitati ale Raiffeisen International in Ucraina. Pe de alta parte, procesul de transformare ii integrare a Bancii Aval in grupul Raiffeisen International va fi mai rapid. Brandul Raiffeisen nu va face obiectul vanzarii si va fi incorporat in denumirea viitoare a bancii Aval. Brandul Aval va fi relansat sub numele de Raiffeisen Bank Aval, iar viitoarea expansiune a Raiffeisen International in Ucraina va fi facuta sub acesta noua denumire. Dupa incheierea acestei tranzactii, Raiffeisen Bank Aval va continua sa fie un lider al pietei bancare din Ucraina, ocupand pozitia a doua cu active totale de 3,4 miliarde de euro si 1342 unitati teritoriale.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.