Seminarul de la Sighisoara – o pledoarie pentru investitii si competitivitate

La Sighisoara, a avut loc in perioada 7-8 iulie 2006 un training pentru experti si manageri din sectorul public si privat, dedicata accesarii si gestionarii Fondurilor Structurale.

Expertii si managerii din sectorul public si din cel privat au ajuns la concluzia ca este nevoie de consultari publice eficiente si de un parteneriat activ intre institutiile publice si ONG-uri pentru absorbirea cu succes a fondurilor structurale, dupa data aderarii la UE.

Originalitatea acestui eveniment regional consta in demararea unei largi consultari publice si in cristalizarea unor consortii de parteneriat cat mai reprezentative si solide pentru o utilizare eficienta si conforma cu nevoile locale/sectoriale ale beneficiarilor.

O echipa mixta de experti guvernamentali si de traineri proprii ai retelei EUROLINK a asigurat diversitatea si impartialitatea abordarii.

Valentin Barbu, consilier in Autoritatea de Management POS „Cresterea Competitivitatii Economice” din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, a declarat, la Sighisoara, ca accesarea fondurilor structurale va genera pana in 2015 o crestere medie a productivitatii de aproximativ 5,5% si va permite Romaniei sa atinga un nivel de aproximativ 55% din media UE.

El mai spune ca dezvoltarea si consolidarea sistemului productiv si realizarea unui mediu favorabil constituirii intreprinderilor se vor face prin cresterea contributiei IMM-urilor la PIB cu 20% in 2015. O contributie importanta va fi adusa de valorificarea potentialului IT&C prin cresterea penetrarii serviciilor de Internet de la 52% la 70% in cazul intreprinderilor si de la 19% la 55% pana in 2015. Pentru o productivitate crescuta va fi nevoie de cresterea eficientei energetice prin reducerea intensitatii energetice primare cu 40% pana in anul 2015, comparativ cu 2001 si de promovarea potentialului turistic romanesc.

Urmatoarea sesiune regionala urmeaza sa se desfasoare la sediul filialei acestei universitati din Zalau – judetul Salaj. Pentru mai multe informatii si inscrieri la sesiunile regionale viitoare, puteti contacta Secretariatul Casei Europei la tel./fax: (021) 230.49.97 sau e-mail: [email protected] .

Sursa: Gardianul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top