Fonduri Sapard obtinute mai usor cu ajutorul programul Fermierul

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Flutur, a afirmat ca, prin programul “Fermierul”, Romania a reusit performanta de a absorbi toti banii acordati de Uniunea Europeana prin intermediul SAPARD.

El a anuntat ca depunerea de proiecte va fi sistata dupa data de 31 iulie, intreaga suma acordata Romaniei fiind absorbita.

Din celelalte peste 1.400 de proiecte intocmite, incepand cu luna august guvernul va aloca fonduri printr-un fel de SAPARD romanesc, iar dupa 1 ianuarie 2007 vor exista din nou suficient de multi bani europeni pentru continuarea la turatie maxima a programului Fermierul.

Gheorghe Flutur a criticat atitudinea excesiv de birocratica a unor banci care, in unele judete, “nu au fost si nu sunt suficient de flexibile si de prietenoase” cu solicitantii de fonduri pentru programul Fermierul.

In acest sens, ministrul a dat ca exemplu negativ situatia din Valcea, unde doar 12 proiecte din cele peste 60 depuse au reusit sa treaca de etapa discutiilor la sediul bancii.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.