Iasul, la intersectia infratirilor europene

Primaria Iasi a fost selectata pentru o finantare a Comisiei Europene in cadrul programului “TOWN TWINNING”. Este un proiect care priveste organizarea, in luna decembrie, la Iasi, a unui seminar pe tema ” Les politiques de la ville: Quel avenir pour la ville europeenne ?” (Politicile orasului: care este viitorul orasului european?) si altor manifestari dedicate oraselor infratite.

Proiectul aprobat de Comisia Europeana este aplicat in parteneriat cu cateva dintre orasele infratite ale Iasului (Villeneuve d’Ascq, Poitiers – din Franta, Padova, Forano – din Italia) si cu o serie de parteneri locali de marca.

Pe langa seminarul la care sunt invitati sa participe peste 70 de invitati din 9 tari europene si din Romania, se doreste si organizarea unor intalniri si dezbateri, expozitii foto cu imagini din Iasul de altadata, o expozitie despre orasele infratite cu municipiul Iasi, o retea de colaborare intre orase europene legate prin acorduri de infratire, o pagina internet care sa permita prezentarea oraselor membre ale retelei si un forum de dezbatere pe teme de interes comun.

Seminarul va fi structurat pe 4 teme mari de dezbatere si prezentari, dupa cum urmeaza:

– Politicile orasului: catre Europa de maine;

– Cetatenie europeana activ: democratie participativa, populatie, viata de cartier;

– Gestiune urbana de proximitate: primul pas catre dezvoltarea durabila;

– Orasul si atuurile sale, o relatie pluridimensionala.

Tari participante: Franta, Italia, Belgia, Germania, Grecia, Marea Britanie, Bulgaria, Polonia.

Proiectul se deruleaza in perioada septembrie 2006 – martie 2007 si beneficiaza de un buget de 46.000 Euro, din care 26.000 Euro din fonduri europene nerambursabile.

Sursa: Primaria Municipiului Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.