Seminar: Finantarea afacerilor mici si mijlocii si incubatoare de afaceri

Templus Advertising in parteneriat cu Federatia Patronatelor IMM din Regiunea Centru, organizeaza pe data de 31 august 2006, intre orele 9:30 si 16:00, la Hotel Parc din Alba Iulia, seminarul cu tema “Finantarea afacerilor mici si mijlocii si incubatoare de afaceri”.

Statisticile arata ca problema majora cu care se confrunta oamenii de afaceri din segmentul IMM, in pragul aderarii, o reprezinta lipsa capitalului financiar necesar modernizarii şi dezvoltarii afacerilor private. De aceea, multi intreprinzatori doresc sa acceseze linii de creditare, dar dificultatile pe care le intampina in acest demers ii impiedica sa obtina finantarea solicitata.

De o parte, intreprinzatorii se plang de documentatia ceruta la accesarea unei linii de finantare, de dobanzile mari practicate de banci, de comisioane, de garantiile solicitate, iar de cealalta parte, bancherii nu pot aproba finantarea datorita dosarelor incomplet intocmite sau proiectelor care nu sunt viabile. Acest fapt se datoreaza lipsei informatiilor asupra produselor şi serviciilor de finantare pe care institutiile bancare le pun la dispozitia lor, fapt ce ii determina sa priveasca cu retinere aceasta varianta de obtinere a fondurilor necesare.

Seminarul “Finantarea afacerilor mici si mijlocii si incubatoare de afaceri”, va reuni intr-un cadru neprotocolar oficialitati, bancheri si oameni de afaceri din judetul Alba, care vor avea un dialog direct. In cadrul acestui seminar vor fi dezbatute toate problemele cu care se confrunta fiecare dintre parti in ceea ce priveste capitalizarea firmelor si dezvoltarea mediului economic.

Sunt invitati reprezentanti din cadrul Guvernului Romaniei, Oficiului Teritorial al ANIMMC, Consiliului Local al IMM-urilor, Directiei Nationale a Finantelor Publice, Centrului de Informare Europeana, Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, Biroului Regional SAPARD, Camerei de Comert si Industrie, Consiliului Concurentei, dar si reprezentanti ai celor mai importante banci din Romania si oameni de afaceri din judetul Alba.

Acestia vor oferi informatii despre facilitatile pe care le ofera oamenilor de afaceri din zona, actele normative ce reglementeaza activitatea IMM-urilor, fondurile structurale ce vor fi primite de Romania dupa momentul aderarii, oportunitati de afaceri existente in Regiunea Centru, precum si despre dezvoltarea pietei concurentiale si despre ce presupune alinierea la regulile pietei unice europene.

Seminarul este structurat in doua paneluri. In cadrul primului panel, “Produse si servicii pentru IMM-uri; promovarea exportului”, se vor dezbate teme precum finantarile Start-up, finantarile nerambursabile, creditarea IMM-urilor, garantarea creditelor si legislatia din domeniul financiar-bancar actual.

Cel de-al doilea panel, “Produse si servicii IT&C pentru IMM-uri si consultanta juridica”, va trata legislatia fiscala actuala, relatiile comerciale dintre banci si companiile private. Vor fi, de asemenea, prezentate programe de finantare acordate firmelor care creaza locuri de munca.

Evenimentul va fi promovat cu sprijinul partenerilor media: Finantare.ro, revista Audit Financiar, Romania Libera, Market Watch, Neogen.ro, Comunicate de Presa.ro, Smart Financial.ro, Smart Bank.ro, Radio Romania Actualitati, Radio Atlas FM – Alba-Iulia, Informatia de Alba, Romania Libera – editia de Transilvania-Banat, Ulpia Jurnal.

Parteneri principali: Banca Comerciala Romana, Microsoft.

Parteneri: Allianz tiriac, FNGCIMM si UPC Astral, Opportunity Microcredit Romania.

Sponsori ai acestui eveniment: Avon, Oriflame si Cramele Recas.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.