Legea investitiilor va prevedea ajutor de stat pentru companiile private

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) va fi reorganizata incepand cu anul 2007, dupa ce va intra in vigoare Legea investitiilor, care prevede instituirea unui tratament egal pentru investitorii romani si cei straini si acordarea de ajutor de stat companiilor private, a declarat, vicepremierul Bogdan Pascu.

“Sper ca saptamana viitoare proiectul de lege sa fie publicat, pentru consultare, pe site-ul Guvernului, urmand ca legea investitiilor sa fie adoptata de Parlament astfel incat sa intre in vigoare in ianuarie”, a explicat vicepremierul. Bogdan Pascu a spus ca, deoarece “banii nu au nici culoare si nici miros”, investitorii straini si cei autohtoni vor fi tratati la fel.

“Vom avea o agentie a investitiilor, astfel incat sa nu fie discriminari. De asemenea, noua lege va prevedea ajutor de stat pentru companiile private”, a adaugat Pascu.

Vicepremierul a mentionat ca noul act normativ va oferi si o perioada de tranzitie pentru investitorii care intra sub incidenta Legii 322/2001 privind investitiile straine cu impact in economie, care va fi astfel modificata.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.