Scoala modernizata cu banii Bancii Mondiale

Una dintre cele mai vechi scoli de cartier din municipiul Petrosani a ajuns printre cele mai moderne institutii de invatamant din judetul Hunedoara datorita unui ajutor oferit de Banca Mondiala.

Scoala Generala nr. 2 din Petrosani a fost reamenajata in totalitate cu bani acordati de reprezentantii institutiei bancare internationale, in baza unui acord incheiat de administratia publica locala cu conducerea Inspectoratului Scolar si cu reprezentantii Bancii Mondiale.

Investitia, care se ridica la cateva sute de mii de lei noi, este o premiera pentru copiii care invata in Cartierul Colonie, unul dintre cele mai sarace din Petrosani, si, imediat dupa finalizarea reparatiilor, numarul elevilor inscrisi la cursuri a crescut.

Lucrarile de amenajare s-au derulat pe parcursul unui an, iar pe langa cladire, care a fost izolata si reparata in totalitate, sobele de teracota au fost inlocuite cu o centrala moderna, salile de clasa au fost dotate cu mobilier nou si parchet si a fost aranjat un laborator de informatica.

“Acum avem o scoala moderna, unde copiii vor fi altfel primiti. Suntem, in sfarsit, in masura sa vorbim despre un invatamant modern la noi in cartier”, a declarat directorul Scolii Generale nr. 2 din Petrosani, Elena Marza.

Sursa: Evenimentul Zilei online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.