Guvernul va sustine financiar intreaga productie de legume de sera in 2006

Executivul a aprobat o hotarare prin care se extinde sprijinul financiar acordat producatorilor de legume de sera si ciuperci de cultura.

Initial, printr-un act normativ adoptat in luna mai, Guvernul a aprobat un sprijin financiar de 7,5 milioane lei, pentru 12.500 tone de legume (43,45% din ciclul I de productie).

La solicitarea producatorilor, Guvernul a decis ieri suplimentarea sprijinului financiar astfel incat sa fie acordat pentru intreaga cantitate de legume produsa in serele incalzite.

Din suma totala de 25 milioane lei alocata in acest an, 22,5 milioane lei se acorda pentru 37.500 tone de legume de sera (600 lei/tona) si 2,5 milioane lei pentru ciuperci de cultura (800 lei/tona).

Guvernul a decis sprijinirea financiara a productiei de legume de sera si ciuperci de cultura intrucat consumul de energie termica si gaze naturale este apreciabil, reflectandu-se in pretul de productie pana la nivelul de 55-60%.

Ca urmare a sprijinului acordat producatorilor, productia in sere a crescut simtitor, in ciuda faptului ca suprafetele cultivate s-au redus.

Incurajarea productiei de legume de sera este justificata si de cererea de pe piata pentru produse romanesti in perioada rece a anului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top