Termenul pentru finantarea SAPARD ar putea fi prelungit

Comisarul european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel, a afirmat, la Bucuresti, ca va sustine prelungirea cu un an a termenului de plata pentru proiectele SAPARD contractate in 2003 si 2004, bani care trebuie acordati pana la 31 decembrie 2006.

Decizia comisarului european a fost motivata de numarul mare de proiecte depuse pentru cofinantare prin programul SAPARD, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Mariann Fischer Boel, prezenta la Bucuresti pentru o serie de discutii cu oficialii romani privind stadiul de pregatire al agriculturii romanesti, a atras atentia asupra importantei ritmului lucrarilor pentru implementarea sistemul integrat de administrare si control, si mai ales a calitatii lucrarilor.

De asemenea, Fischer Boel a avertizat asupra declararii reale a stocurilor de produse agroalimentare la 31 decembrie 2006, in caz contrar Romania urmand sa plateasca penalizari.

Comisarul a afirmat ca agricultura a inregistrat progrese semnificative fata de raportul de tara de acum patru luni, iar aceste progrese vor fi evidentiate in raportul de tara din 26 septembrie.

Fischer Boel nu a facut aprecieri in ceea ce priveste stadiul pregatirii agriculturii romanesti pentru integrare, urmand sa discute cu expertii Comisiei Europene la sfarsitul acestei saptamani pentru a-si forma o opinie referitoare la subiect.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.