Localitatile bogate vor sa pastreze veniturile pe care le varsa bugetului

Excedentul bugetelor locale a fost de 0,6%, la finele lunii septembrie, insemnand aproximativ doua miliarde de lei, in conditiile in care exista unele administratii locale care au nevoie de finantare suplimentara, a declarat ministrul finantelor.

“Solicitarile de suplimentare se situeaza intre 2,4 si 2,8 miliarde de lei. Este evident ca in zona bugetelor locale exista, pe de o parte, nevoie de bani, iar pe de alta parte, surplusuri”.

Potrivit ministrului finantelor, distributia teritoriala a veniturilor este o alta problema cu care se confrunta Ministerul Finantelor Publice.

“In mod cert, exista localitati bogate care fac presiuni ca mare parte din veniturile pe care la aduc la buget sa ramana la ele, pe de alta parte exista comune si orase care au nevoie de fonduri de echilibrare pentru ca veniturile le sunt insuficiente”, a adaugat Vladescu.

Ministrul a considerat ca, in paralel, cu descentralizarea responsabilitatilor administratiilor locale, trebuie sa existe si o incredere ca respectivele fonduri vor fi cheltuite cu responsabilitate si a atras atentia primarilor si celorlalti reprezentanti ai autoritatilor locale prezenti, marti, la dezbaterea pe tema descentralizarii, ca de la 1 ianuarie 2007, UE ii va da foarte multi bani Romaniei, dar cheltuirea lor depinde de autoritati.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.