Operatiuni de factoring de 207 milioane euro

Operatiunile de factoring de import au fost de 10 ori mai mari fata de septembrie 2005. Cresteri importante fata de perioada similara a anului 2005 au fost raportate de banca si la operatiunile de factoring intern, acestea atingand 146 milioane euro, la sfarsitul lunii septembrie 2006.

BRD – Groupe Societe Generale apreciaza ca pana la sfarsitul anului 2006 banca va detine 42 % dintr-o piata estimata la aproximativ 710 milioane euro, procentaj echivalent cu un volum de operatiuni de factoring de 300 milioane euro.

La sfarsitul anului 2005, BRD – Groupe Societe Generale detinea o cota de piata de 38 %, fata de banca de pe locul doi, care detinea o cota de 25 %.

BRD gestioneaza prin factoring un portofoliu de peste 360 clienti si 700 debitori – clienti sau non-clienti BRD. Fata de aceeasi perioada a anului anterior, numarul de clienti care au apelat la factoring a crescut cu 40 %, reprezentand peste 100 de companii noi adaugate la portofoliul anterior.

Pachetul de servicii de factoring oferit de BRD-Groupe Societe Generale include pe langa finantarea creantelor si serviciul de management al creantelor, constand in administrarea acestora, colectarea si, dupa caz, acoperirea riscului de neplata al debitorilor.

Sursa: Wall-Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.