209 milioane de euro pentru dezvoltarea industriei pescuitului

Uniunea Europeana va da Romaniei 209 milioane euro pentru dezvoltarea industriei pescuitului.Utilizarea acestor bani ramane la altitudinea Guvernului roman. Trebuie sa se prezinte planuri pentru utilizarea fondurilor care i-au fost alocate din Fondurile Europene pentru Pescuit, intre 2007 si 2013.

Pot fi folosite pentru modernizarea flotei de pescuit, pentru ca vasele de pescuit sa devina mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, pentru imbunatatirea conditiilor de munca pentru lucratori.

Aceste fonduri nu pot fi folosite insa pentru construirea de noi nave de pescuit. Fondurile mai pot fi folosite pentru pregatirea tinerilor pescari, pentru cercetare, pentru dezvoltarea de metode de pescuit selectiv.

Ecoturismul din zonele de pescuit va fi sprijinit in mod direct. Turistii pot fi atrasi sa petreaca timp in zonele de pescuit si sa participe la pescuit de agrement. Astfel de planuri ar putea functiona in beneficiul comunitatilor de pescari si al economiei locale.

Astfel de proiecte ar putea fi finantate din fondul de pescuit, atit timp cit exista o componenta referitoare la pescuit.

Totul depinde de proiectele prezentate de statul roman. Daca Guvernul roman vrea sa transforme astfel de proiecte intr-o prioritate, ele pot fi finantate si din fondul pentru pescuit, dar si din fondurile regionale. Astfel de proiecte, care pot incuraja cresterea economica in regiuni vulnerabile, cum sint comunitatile pescaresti, sint, bineinteles, importante.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.