Linie de finantare de 113 milioane euro

Municipalitatea ieseana vrea sa deschida o linie de finantare de 113 milioane de euro, adica 4000 de miliarde lei. Suma este necesara pentru derularea unor investitii, in special in infrastructura municipiului.

Mai intii banii vor fi imprumutati de la banci si cheltuiti in transe de cite 1000 de miliarde pe an. Treptat, vor fi lansate emisiuni de obligatiuni municipale care vor folosi la achitarea imprumuturilor bancare. Suma ar urma sa fie cheltuita pina in 2010 pentru investitii in infrastructura.

Obligatiunile vor fi rascumparate pe parcursul a 20 de ani. In total se vor plati cu tot cu dobinzi aproximativ 7800 de miliarde.

Consultantul financiar al Primariei, firma VMB Partners, a prezentat trei solutii pentru obtinerea fondurilor, una fiind apreciata si sustinuta de Nichita.

“Cred ca solutia cu un credit si cu emisiuni de obligatiuni municipale este cea mai convenabila. Din analizele celor de la VMB, aceasta varianta ar avea un cost mai mic pentru noi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Concret, municipalitatea ar urma sa imprumute de la banci, in decurs de citiva ani, aproximativ 4.000 miliarde lei. Banii vor fi returnati prin emiterea unor serii de obligatiuni municipale, rascumparate de Primarie in decurs de 20 de ani.

Citeste intreaga stire in Ziarul de Iasi – 25 milioane/iesean.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.