IMM-urile vor cheltui de zece ori mai mult dupa integrare

Aderarea la UE va aduce schimbari profunde in societatea romaneasca, mai ales la nivelul IMM-urilor.

Vor aparea companii noi, dar vor fi si multe falimente. Statul nu va mai putea sa sprijine IMM-urile, care vor face fata cu greu dificultatilor pietei unice.

Leonard Orban este de parere ca, dupa integrare, cheltuielile pe care IMM-urile trebuie sa le realizeze vor fi de zece ori mai mari decat nivelul inregistrat in prezent.

In schimb, cifra de afaceri a IMM-urilor va creste de 4 ori pana in anul 2013 fata de nivelul din 2004, iar contributia sectorului privat la PIB se va majora de la 66,8% la 80%.

Totodata, se mizeaza pe o crestere a ponderii locurilor de munca in IMM-uri, de la 56% in 2004 la 75%, in 2013.

O mare parte dintre intreprinzatorii privati sunt optimisti in ce priveste viitorul firmelor lor dupa integrare. Potrivit statisticilor Consiliului National pentru IMM, 40% dintre IMM-uri considera ca aderarea va crea o serie de oportunitati, in timp ce 26,4% cred ca integrarea nu va aduce nici un fel de influenta asupra afacerilor.

Patronii firmelor mici si mijlocii sunt interesati sa acceseze fondurile europene, din ce in ce mai multi dintre acestia pregatindu-se in acest sens.

Unele persoane considera ca cei mai multi dintre intreprinzatori nu sunt suficient pregatiti sa acceseze bani europeni, in timp ce altii au incredere in micii patroni, care au dovedit un interes major pentru fondurile SAPARD si cele derulate de Agentia pentru IMM.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.